Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2005

Νο 21

Image Hosted by ImageShack.usRaphael Perez (Ισραήλ)
.
.
Πέρασε το χέρι του μέσα από το χιτώνιο και άγγιξε την καρδιά μου. Κόλλησε τα βρεγμένα χείλια του στο λαιμό μου και ακούμπησε το πόδι του ανάμεσα στα πόδια μου.
Δυο ζευγάρια άρβυλα, σε αντιμέτωπη στάση προσοχής, έμπλεκαν και χώριζαν μεταξύ τους σε πρόσθεση κι αφαίρεση. Οι ανάσες μας ζεστές, αχνιστές, σχημάτιζαν σύννεφα στα πέριξ.
Έλυσα το ζωνάρι του και τράβηξα τα κουμπιά. Τα σώματα μας, πάνω και κάτω, σχεδόν διαμελισμένα. Κρεμάστηκα πάνω του. Τα πόδια μου στους ώμους του, η ισορροπία βρεγμένη και χαλασμένη. Με άφησε πάνω στο ξύλινο κασόνι, στο πρόχειρο στασίδι της σκοπιάς. Ξεκούμπωσε το παντελόνι μου κι έσκυψε χαμηλά. Μάζεψε μια μεγάλη ανάσα και χάθηκε μέσα στα σκέλια μου.
Η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπά. Τελειώσαμε μαζί. Πάνω στην ίδια ανάσα. Η βροχή συνέχισε να πέφτει. Μείναμε ακίνητοι, με τα πόδια χαλαρά, τα κεφάλια κρεμασμένα, τα ρούχα ανοιχτά.
Πόσα ζευγάρια ευλόγησε ο Άγιος Βαλεντίνος το ίδιο βράδυ;

Αντώνιος Ρουσοχατζάκης : KONITSA, MY LOVE (Κέδρος)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η περιγραφή του βιβλίου από το site της Πρωτοπορίας:

Ένας φοιτητής, ένας ταχυδρόμος, ένας θαυμαστής του Ντερκ Μπόγκαρντ, ένας έφηβος που ονειρεύεται τον έρωτα, ένας μοναχικός τύπος (κοντά στα όρια της τρέλας), ένας νεαρός που αδυνατεί να εκφράσει την έλξη του σ' έναν ασθενή, δύο φαντάροι, και δυο δίδυμα αδέρφια, πειραματίζονται, δοκιμάζουν, και δαμάζουν το αντρικό τους φύλο, σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις: Αθήνα, Έδεσσα, Κόνιτσα, Λονδίνο. Παιδική, εφηβική και μεταεφηβική ηλικία, οκτώ διαφορετικών αντρών, που το μόνο που τους ενώνει είναι η πίστη τους απέναντι στην εμπειρία και η εξομολόγηση ή η καταγραφή κάθε μικρής και μεγάλης έντασης του πάθους τους, σε συναντήσεις και περιστατικά που τους σημαδεύουν τη ζωή...
~~~~~~

Το πρώτο διήγημα της συλλογής διηγημάτων «Konitsa, my love» βραβεύτηκε από το περιοδικό Ρεύματα και δημοσιεύτηκε από τις εκδόσεις Καστανιώτη στη συλλογή διηγημάτων “Η τέχνη του γράφειν” 12 Νέοι Πεζογράφοι.