Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2005

No 155

Image Hosted by ImageShack.usRossanna Nagli (ΗΠΑ)
.
Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες προτιμούν τις γυναίκες : συναισθηματικοί, σεξουαλικοί, ακόμα και πολιτικοί λόγοι. Επειδή συναισθηματικά νιώθεις πολύ κοντά σε μια γυναίκα και το σεξ δεν είναι παρά ένα βήμα πιο πέρα. Ή επειδή με μια γυναίκα έχεις την αίσθηση ότι σ' αγαπάει γιατί είσαι δυνατή κι όχι μόνο γιατί είσαι τόσο ευαίσθητη. Ή επειδή δε χρειάζεται να μειώνεις τον εαυτό σου απέναντι σε μια άλλη γυναίκα. Μερικές φορές είναι ένας κεραυνοβόλος έρωτας σαν της παλιάς εποχής. Άλλοτε είναι μια φιλία, που βαθμιαία αλλάζει. Μερικές φορές στην αρχή υπάρχει μόνο η αίσθηση : αυτή η γυναίκα με γοητεύει, θέλω να τη γνωρίσω καλύτερα. Άλλες γυναίκες, όπως εγώ, έμαθαν ν' αγαπούν τις γυναίκες χάρη στις νέες συνθήκες που δημιούργησε το γυναικείο κίνημα (...)
Για μένα λοιπόν το να είμαι λεσβία σημαίνει κάτι παραπάνω από το σεξ. Το σημαντικό δεν είναι ένα ορισμένο είδος σώματος, το σημαντικό είναι ο σεβασμός για τον εαυτό μου, το να μπορώ ν' αγαπώ τον εαυτό μου, αυτό που μπορούν να δώσουν οι γυναίκες η μια στην άλλη, το πόσο δυνατές μπορούν να είναι μαζί. Πρόκειται για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, για διαφορετικές ανθρώπινες σχέσεις.
.
Anja Meulenbelt : για μας τις γυναίκες (Λιβάνης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Η ωραία κοιμωμένη ξύπνησε και δεν χρειάζεται πια τον πρίγκηπά της» γράφει η Anja Meulenbelt.

«Darling, όταν σε χρειαστώ θα σε φωνάξω», λέει στον “πρίγκηπα” και τον …αποδεσμεύει.

Κι εκείνος θα περιμένει;

Ίσως όχι, Αλλά η Μέυλενμπελτ, προσπάθησε επί πολλά χρόνια να απαλλάξει τις γυναίκες από τις ρομαντικές ψευδαισθήσεις τους: Kάθε γυναίκα μπορεί να αντικαταστήσει την επιθυμία της για την αγάπη ενός άνδρα αρχίζοντας να αγαπάει τον εαυτό της.

Και έγραψε ένα εγχειρίδιο με “οδηγίες χρήσης”, το «Για μας τις γυναίκες»

H Άνια Μέυλενμπελτ, συγγραφέας, εκπαιδευτικός και αρθρογράφος, γεννήθηκε στο Άμστερνταμ το 1945 και έχει αναπτύξει έντονη δράση σε κοινωνικούς, φιλανθρωπικούς, φεμινιστικούς και πολιτικούς φορείς στην Νότια Αφρική, τις δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, την Παλαιστίνη και την Ολλανδία.

(πηγές: dcdd.nl, hf.ntnu.no)