Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2006

No 269

Image Hosted by ImageShack.usSteve Walker (Καναδάς)
.
« Έτσι παθαίνει ο άνθρωπος εγκεφαλικό», σκέφτηκε ο Πέτρος, μόλις αντίκρισε τον Θεό που μπήκε στο γυμναστήριο. Κανονικά, έπρεπε ν’ απαγορεύεται σε τόσο ωραίους άντρες να κυκλοφορούν ελεύθεροι και τόσο ελαφρά ντυμένοι. Πού πας, κύριος, και καυλώνεις τον κόσμο ατιμωρητί;
Αναστενάζοντας, έγειρε ξανά στον πάγκο κι έκανε άλλο ένα σετάκι, μπας και βγάλει τον Άδωνι, με το υπέροχο κορμί, από το μυαλό του. Πιο εύκολο, όμως ήταν να βγάλει το ίδιο το μυαλό του και να το πετάξει από το παράθυρο. Κάθε τόσο, έριχνε κλεφτές ματιές στον όμορφο άντρα, που – Θεέ μου, σκύβει να δέσει το κορδόνι του! Αυτό δεν είναι κώλος, είναι ναός να προσκυνήσω.

Λύο Καλοβυρνάς: Το θεϊκό συνταγολόγιο (Περίπλους)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το CITY2310 –
Θεσσαλονίκη 11 Νοε.2005

Ένα Θεό στο 3, παρακαλώ!

Αν είστε από αυτούς που πιστεύουν σ’ ένα Θεό, πατέρα, παντοκράτορα ή από εκείνους που ρίχνουν πάντα πιπέρι στο στόμα οποιουδήποτε αθυροστομεί επί ματαίω, μην διαβάσετε το «Θεϊκό Συνταγολόγιο» του Λύο Καλοβυρνά ελπίζοντας να πάρετε ιδέες για το επόμενο γεύμα σας. Με την όρεξη θα μείνετε κι εσείς κι οι καλεσμένοι σας!

Στο πρωτότυπο αυτό συνταγολόγιο δε θα βρείτε τα μυστικά της Βέφας αλλά «Συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας Θεό» ή τελοσπάντων, κάτι χορταστικό για την υπαρξιακή πείνα -όπως μας διαφωτίζει κι ο ίδιος ο συγγραφέας.

Τώρα το πώς του προέκυψε του Λύο η ιδέα για τις 18 «συνταγές» με τα θεϊκά ονόματα (όπως Αγαπισνού, Καψού-ρα, Οσία Αγγλική η Καμακωτή) μόνο με τη φαντασία μου μπορώ να το εξηγήσω (ευτυχώς εκείνος διαθέτει μπόλικη). Και για να μην έχουμε και καμιά παρεξήγηση, πριν τρέξετε στα delicatessen για να αδειάσετε το πορτοφόλι σας σε όλα του Θεού τα καλούδια, να σας ενημερώσω πως το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε τον δικό σας Θεό, είναι δύο κουταλάκια του γλυκού καλή διάθεση, μία πρέζα χιούμορ και λίγο ανοιχτό μυαλό για γαρνίρισμα (προαιρετικό).

Εγώ πάντως που το προσπάθησα, έφτιαξα έναν Εμμάνιουαλ σκέτη μούρλια!
~~~~~~~~~~~~

Από την καθημερινή εφημερίδα της Δράμας ΗΧΩ:
29 Ioυνίου 2005

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και απολαυστικό βιβλίο με γεμάτο χιούμορ και με συνεχή διάθεση για ανατροπές. «Προσκαλέστε τα υπαρξιακά σας βάσανα σε γεύμα» παροτρύνει τους αναγνώστες ο συγγραφέας «μπας και τα εξευμενίσετε».
Το πιο χορταστικό φαγητό, που θα αφήσει όλους τους καλεσμένους σας άφωνους (ιδίως του κακόγλωσσους, που ακόμα σας χτυπάνε εκείνη την ατυχή προσπάθεια για μεξικάνικη γαλοπούλα με σοκολάτα), είναι να φτιάξετε το δικό σας Θεό. Μπορείτε να παραγγείλετε έτοιμους Θεούς από κάποιο εκκλησιαστικό κέτερινγκ, αλλά ποιος θα αμφισβητήσει ότι άλλη νοστιμιά και θρεπτική αξία έχει το σπιτικό φαγητό; Επειδή όλος ο κόσμος χάφτει τους ετοιματζίδικους Θεούς, πρέπει κι εσείς να κάνετε ό,τι κάνουν οι άλλοι;
Απολαύστε 18 δύσκολες και απαιτητικές συνταγές, για να φτιάξετε το δικό σας Θεό για κάθε περίσταση. Καλή σας όρεξη, λοιπόν, και πάνω απ’ όλα μακάρι ο Θεός που θα φτιάξετε να μη σας πέσει βαρύς στο στομάχι.

Η μοντέρνα εικονογράφηση της Εύας Παπαδημητρίου είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το κείμενο.
~~~~~~~~~~~~

Από ΤΟ ΒΗΜΑ, 21 Αυγούστου 2005

Ο θεός Κάψου-Ρα σάς διαβεβαιώνει ότι θα ξαναγαπήσετε και θα ξαναγαπηθείτε...

«Για να φτιάξετε τον Κάψου-Ρα, χρειάζεστε έναν μεγάλο έρωτα, παλαιάς εσοδείας, που έχει σιτέψει, αλλά κρατά τη γεύση του. Μην τον πιάσετε χωρίς γάντια, γιατί έχει κοφτερά αγκάθια. Τον μουλιάζετε σε ενάμισι λίτρο πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ ή της Κοτρόνα ντε Χυλοπίτ και ρίχνετε μερικές σταγόνες εσάνς αυτολύπησης την υπόλοιπη την καταπίνετε με την περηφάνια σας». Ετσι ξεκινάει η συνταγή του θεού Κάψου-Ρα, μιας από τις 18 παράδοξες θεότητες που οι συνταγές παρασκευής τους καταχωρούνται στο βιβλίο Το θεϊκό συνταγολόγιο του Λύο Καλοβυρνάς.

Φτιάξτε λοιπόν τον θεό που σας πηγαίνει περισσότερο και φροντίστε να μην σας πέσει βαρύς στο στομάχι!

alximist είπε...

Μα αυτός ο Λύο, δεν έχει τον θεό του!
Τι άλλο θα σκαρφιστέι πια...