Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2008

No 511

Image Hosted by ImageShack.us
- Ήσουν, επίσης, πολύ μόνος.
- Μόνος, εντελώς μόνος! Θυμάμαι πως, όταν ήμουν δέκα χρονών, είχα μιλήσει στους συμμαθητές μου για την ταινία Πηγή των Παρθένων του Μπέργκμαν, που με είχε εντυπωσιάσει πολύ. Με κοιτούσαν με ένα ύφος σχεδόν τρομοκρατημένο και συγχρόνως έκθαμβο, επειδή ήταν κάτι ξένο γι’ αυτούς. Στο γυμνάσιο, δεν είχα αμοιβαίες σχέσεις επικοινωνίας με τους συμμαθητές μου’ δεν είχαμε κοινά ενδιαφέροντα. Ήλθα σε επαφή με όλα τα πράγματα που αγαπούσα μέσα σε απόλυτη μοναξιά. Άρχισα να καταλαβαίνω ότι υπήρχαν άνθρωποι που τους ενδιέφεραν τα ίδια πράγματα με μένα μόνο όταν πήγα στη Μαδρίτη.
- Μήπως υποχρεώθηκες να παλέψεις πολύ για να επιβάλλεις τον δικό σου χαρακτήρα;
- Τα παιδιά αναπτύσσουν μεγάλη δύναμη μέσα στη μοναξιά. Μπορούν, επίσης, να αναπτύξουν και μια μεγάλη νεύρωση, αλλά ευτυχώς δεν μου συνέβη κάτι τέτοιο. Στα σίγουρα επειδή ήμουν καλός θεατής της ζωής των άλλων, ένας ευχαριστημένος μάρτυρας, ικανοποιημένος από όλα όσα έβλεπα. Ωστόσο, μόνο μάρτυρας’ ποτέ συμμέτοχος.

Φρεντερίκ Στρως: Συζητώντας με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ (Ηλέκτρα)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορήθηκα από το ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ότι είσαστε ένα από τα πρώτα gay ιστολόγια. Περίμενα ότι θα αντικρύσω ένα ιστολόγιο και βρέθηκα σε ένα Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Gay Λογοτεχνίας και σε ένα Μουσείο της Gay Τέχνης.

Λαμπρή εργασία! Μένω άφωνος από το πλήθος των τίτλων και των έργων τέχνης.

Yiannis A.

ReyCorazón είπε...

Υπερβάλλετε βεβαίως, αλλά ακόμη κι έτσι σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Καλώς ήρθατε! :)