Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2008

No 509

Image Hosted by ImageShack.usRollin Kocsics
.
Τύλιγα τα στήθη του με δυο κρεμ επιδέσμους κάθε πρωί, νωρίς. Τα τύλιγα γύρω γύρω σφιχτά. Δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο παρά να το κάω καλά. Το καλά σήμαινε σφιχτά. Όσο πιο σφιχτά τύλιγα, τόσο πιο επίπεδα τα στήθη του. Αυτό ήταν το μόνο που τον απασχολούσε. Δεν τον ένοιαζε αν ήταν άβολο. Μάλλον θα ήταν λίγο. Δεν θυμάμαι να λέγαμε τίποτα όσο το έκανα. Δεν θυμάμαι να σκεφτόμουν ιδιαίτερα. Έπρεπε να τον βοηθήσω να ντυθεί ώστε να ευχαριστηθεί τη μέρα του και να αισθάνεται άνετα.
Το έκανα χωρίς να το σκέφτομαι. Έβαζε μια άσπρη φανέλα από πάνω. Πάνω από αυτή, άλλη μια φανέλα. Πάνω από αυτή, ένα πουκάμισο που το κούμπωνε. Έβαζε το μποξεράκι του κι εγώ γυρνούσα από την άλλη μεριά καθώς έχωνε μέσα ένα ζευγάρι κάλτσες. Έβαζε το παντελόνι του, τακτοποιώντας διαρκώς τα πουκάμισά του και τις παραχωμένες κάλτσες. Πάντα αισθανόμουν πιο άνετα από τη στιγμή που θα ήταν ντυμένος. Πιο ασφαλής, με κάποιον τρόπο. Ο όμορφος ψηλός άντρας μου. Μου χαμογελούσε ντροπαλά. Μου έλεγε «Πώς είμαι;» Κι εγώ απαντούσα «Τέλειος. Είσαι τέλειος».

Τζάκι Κέι: Τρομπέτα (Μελάνι)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H περιγραφή του βιβλίου είναι από το megamarket.gr:

Ήταν το μυστικό μας. Αυτό ήταν όλο. Πολλοί άνθρωποι έχουν μυστικά, σωστά; Τα μυστικά είναι τα καύσιμα του κόσμου. Τι νόημα θα είχε ο κόσμος δίχως αυτά; Το μυστικό μας ήταν ακίνδυνο. Δεν έβλαπτε κανέναν.

Το μυστικό στο οποίο αναφέρεται η Μίλισεντ Μούντι, χήρα του μεγάλου τρομπετίστα της τζαζ Τζος Μούντι, μπορεί να ήταν ακίνδυνο όσο εκείνος ζούσε, όταν όμως πεθαίνει και η αλήθεια έρχεται στο φως, το σοκ είναι μεγάλο για πολλούς ανθρώπους. Μπορούμε να το αποκαλύψουμε, ο σύζυγος της Μίλισεντ ήταν, στην πραγματικότητα, γυναίκα - κάτι που η Μίλι γνώριζε πάντα αλλά που ο θετός γιος των Μούντι, ο Κόλμαν, ανακαλύπτει μετά το θάνατο του πατέρα του.
Η ιστορία του Τζος Μούντι δεν είναι μια απλή ιστορία και οι φωνές που την αφηγούνται πολλές και διαφορετικές. Πρώτη η Μίλισεντ, αφοσιωμένη σύζυγος, που πάντα λάτρευε και θαύμαζε τον άντρα της. Ο Κόλμαν, που νιώθει θυμωμένος, προδομένος από τον άνθρωπο που πάντα θεωρούσε πατέρα του, ο Μπιγκ Ρεντ ΜακΚολ, ο πιστός ντράμερ του Μούντι, ο γιατρός και ο νεκροθάφτης που αποκαλύπτουν την αλήθεια, και ένα πλήθος άλλων χαρακτήρων που προσπαθούν να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στις αναμνήσεις τους από τον Μούντι και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Ο Τζος Μούντι ζούσε δύο ζωές ή μήπως είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα παράλληλο σύμπαν για τον εαυτό του;

Στο πρώτο της μυθιστόρημα, η Τζάκι Κέι εμπνέεται από την πραγματική ιστορία του Μπίλι Τίπτον, συζύγου, πατέρα, καλλιτέχνη της τζαζ, που πέρασε τη ζωή του ως άντρας ενώ ήταν, στην πραγματικότητα, γυναίκα.
~~~~~~~~~~~~

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2007 σε μετάφραση Κωνσταντίνου Ματσούκα.