Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2008

No 510

Image Hosted by ImageShack.us
Η ομοφυλοφιλία, πραγματική ή φανταστική, αποτελούσε το πιο ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση (στο Χόλιγουντ). Ελάχιστοι ήταν εκείνοι στο στούντιο Φοξ που δεν γνώριζαν ότι ο σκηνοθέτης της Φ. Β. Μουρνάου προτιμούσε τους ομοφυλόφιλους όταν διάλεγε τους ηθοποιούς για μια ταινία. Ο θάνατος του Μουρνάου το 1931 συνοδεύτηκε από ένα χείμαρρο κουτσομπολιών.\
Ο Μουρνάου είχε προσλάβει για καμαριέρη ένα όμορφο δεκατετράχρονο αγόρι από τις Φιλιππίνες που λεγόταν Γκαρθία Στίβενσον. Όταν συνέβη το μοιραίο ατύχημα, το παιδί βρισκόταν στο τιμόνι της Πάκαρντ. Οι κακές γλώσσες του Χόλιγουντ είπαν ότι ο Μουρνάου έκανε έρωτα στον Γκαρθία όταν το αυτοκίνητο πετάχτηκε έξω από το δρόμο. Μόνο έντεκα γενναίες ψυχές (η Γκάρμπο ήταν μια από αυτές) πήγαν στη κηδεία. Ο Φάρελ και η Γκέινορ, που είχαν σκηνοθέτη τον Μουρνάου σε τρεις περίφημες ταινίες, δεν παρουσιάστηκαν να τον τιμήσουν. Η Γκάρμπο παράγγειλε να της φτιάξουν μια προτομή του Μουρνάου και η μοναχική Σουηδέζα κράτησε αυτό το αναμνηστικό του Γερμανού μεγαλοφυούς σκηνοθέτη πάνω στο γραφείο της, όλα τα χρόνια που έμεινε στο Χόλιγουντ.
Η αυθεντική επιφυλακτικότητα της Γκάρμπο κράτησε τα περισσότερα κουτσομπολιά σε απόσταση. Πότε πότε, όμως, κυκλοφορούσαν φήμες για το πόσο στενή ήταν η φιλία της με τη συγγραφέα Σάλκα Βίρτελ.
Η Μάρλεν Ντίτριχ, από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε στο Χόλιγουντ, έδωσε τροφή για άφθονο κουτσομπολιό. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η Μάρλεν έκανε έρωτα ευχαρίστως και με τα δυο φύλα, πράγμα που έκανε τις καρακάξες να κακαρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’30. Στις φίλες της κόλλησαν το παρατσούκλι «Ο Κύκλος της Ραπτικής της Μάρλεν».

Κένεθ Άνγκερ: Η Βαβυλώνα του Χόλιγουντ (Αιγόκερως)

1 σχόλιο:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.