Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2006

No 275

Image Hosted by ImageShack.usBhupen Khakhar (Ινδία)
.
Μολονότι η Ινδία – η αρχαία και η σύγχρονη – μπορεί να αρνείται την ομοφυλοφιλία, αυτή υπήρχε πάντα και είχε εφαρμοστεί κρυφά. Το παλαιότερο κείμενο του Ινδικού νόμου που έχει διασωθεί, είναι το Arthashastra, από τον τέταρτο προ Χριστού αιώνα. Ο συγγραφέας του, Kautilya, αναφέρει πρόστιμα από 48 έως 94 πάνας για την ανδρική ομοφυλοφιλική δραστηριότητα και 12 έως 24 πάνας για τον λεσβιακό έρωτα

*****

Η ΑΡΚΟΥΔΑ Αυτός ο άνδρας έχει πλήρη επίγνωση της αρρενωπότητας του και προβάλλει με περηφάνια τα προφανή ανδρικά του προσόντα. Το σώμα του είναι βαρύ, μεγαλόσωμο και πολύ τριχωτό, το πρόσωπο του μεγάλο, με προτεταμένο πιγούνι και χωμένα στις κόγχες μάτια. Δυσκολεύεται να μείνει για πολύ καιρό καλοξυρισμένος και μολονότι μπορεί να ξυρίζεται πολλές φορές την ημέρα, τα κοντά γένια δεν θα εξαφανιστούν ποτέ. Μερικές φορές μπορεί να έχει μουστάκι ή μούσι (…) Μολονότι οι Αρκούδες αρέσκονται συχνά στο άγριο σεξ, όπως S&M ή σωματική τιμωρία, πολλοί επίσης είναι εξαιρετικά ευγενικοί και ακόμα παθητικοί άλλες φορές.

Terry Sanderson: Gay Kama Sutra (Κ. Παπαχρυσάνθου & Σια)



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O συγγραφέας αναγνωρίζοντας, ίσως, ότι οι "προτάσεις" του εξαντλούνται στις ίδιες που διαμορφώνει κανείς με το ένστικτο και μια σύντομη εξερεύνηση και εμπειρία στο ομοφυλόφιλο ανδρικό σεξ, και ότι στο βιβλίο του δεν συμβαίνει τίποτα πέραν της αποτύπωσης κοινότοπων μεθόδων ερωτικής ικανοποίησης μεταξύ ανδρών, καταλήγει:

«To Kάμα Σούτρα ενθαρρύνει και εξυμνεί τις εξερευνήσεις του σεξ. Λέει στους εραστές να δοκιμάσουν και να προσπαθήσουν σχεδόν καθετί που αυξάνει την ερωτική επιθυμία. Ερευνήσαμε μόνο έναν μικρό αριθμό των ατέλειωτων τρόπων που ένας γκέι άνδρας μπορεί να ευχαριστήσει τον άλλο – κατά τη διάρκεια του ερωτικού σας ταξιδιού μέσα στη ζωή, θα ανακαλύψετε αναμφίβολα πολλούς περισσότερους.
Ο τρόπος να νιώσετε τον υπέρτατο οργασμό, την ολοκλήρωση που θα τροφοδοτήσει όλο το σώμα, το πιο ισχυρό σεξουαλικό όργανo από όλα είναι η φαντασία σας.»

Αναρωτιούνται βέβαια οι εραστές αν χρειάζονται την έγκριση του Κάμα Σούτρα για «ενθάρρυνση στην εξερεύνηση του σεξ». Ή για ποιο λόγο δεν χρησιμοποίησε την δική του φαντασία λίγο περισσότερο – έτσι που να τροφοδοτήσει τη δική τους φαντασία με νέες ιδέες και να δώσει κάτι παραπάνω από απλά μαθήματα για αρχαρίους.

Παρά, δε, τις συνεχείς επισημάνσεις του βιβλίου για την αναγκαιότητα της χρήσης προφυλακτικού, καθώς είναι «η μόνη προφύλαξη εναντίον του HIV», σε όλα τα σκίτσα-προτάσεις του, το προφυλακτικό απουσιάζει. Δηλαδή η εικονογράφηση του βιβλίου αναιρεί αυτό που εισαγωγικά τονίζει: «στην ερωτική σας ζωή να είστε απόλυτοι σε ό,τι αφορά την προστασία». Ή «εξοικειωθείτε με τα προφυλακτικά». Για ποια εξοικείωση όμως μιλάει όταν συμβάλλει στο αντίθετο; «Μια εικόνα ίσον με χίλες λέξεις» λένε, κι οι δικές του εικόνες αναιρούν τις λέξεις του. Εκτός κι αν τις θυσιάζει στον βωμό της Τέχνης του Σκίτσου. Αλλά ξεχνάει πως το βιβλίο του δεν είναι ένα ΑRT λεύκωμα' είναι «ένας οδηγός τρόπου ζωής» όπως αναφέρει στην εισαγωγή του. Και ο τρόπος ζωής που υποδεικνύει με τα σκίτσα του μπορεί, όπως λέει ο ίδιος, να «αλλάξει τη ζωή σας – και βέβαια όχι προς το καλύτερο».