Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2006

No 273

Οι αστρολογικές όψεις μεταξύ των πλανητών της καρδιάς και των πλανητών της σάρκας είναι πολύ πιο συχνά δυσοίωνες ή δυσαρμονικές στα ωροσκόπια των ομοφυλοφίλων απ' όσο στα ωροσκόπια των ετεροφυλοφίλων. Η εξήγηση είναι φανερή. Και οι μεν και οι δε αντιμετωπίζουν εμπόδια και δυσκολίες στην ανάπτυξη της συναισθηματικής τους ζωής. Οι ομοφυλόφιλοι σκοντάφτουν επίσης σε ένα πραγματικό εξοστρακισμό. Αναπτύσσονται σε μια κοινωνία που δεν κάνει καμία διευκόλυνση στις συναισθηματικές τους ανάγκες. (…) Ο συμβολισμός της Σελήνης και της Αφροδίτης αντιπροσωπεύει τη συμπεριφορά που θεωρείται θηλυκή και είναι κατά συνέπεια κολάσιμη για τα αγόρια. Έτσι, καθώς έχουν σε γενικές γραμμές πιο αναπτυγμένη την ευαισθησία, όπως και όλες τις δυνάμεις της Σελήνης, και είναι υποχρεωμένοι να ζουν μέσα στην κοινωνία των ετεροφυλοφίλων, πότε καταπνίγοντας αυτή την ευαισθησία τους και πότε οδηγώντας την στην υπερβολή, η Σελήνη και η Αφροδίτη παρουσιάζουν συχνά στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους ένταση στις μεταξύ τους όψεις, κάτι που δείχνει μια βεβιασμένη σιγουριά στην έκφραση και την εμφάνιση των συναισθημάτων και ευαισθησιών τους και μερικές φορές κάποια έλλειψη στην εσωτερική αρμονία.

Περικλής Καραμηνάς: Αστρολογία και Ομοφυλοφιλία (Ηλίανθος)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε ανθρώπινο ον έχει μέσα του μία διπλή σεξουαλικότητα, δηλαδή ο ψυχισμός όλων μας είναι αμφιγενής. Ένας άνδρας φέρει ένα μέρος θηλυκότητας το ΑΝΙΜΑ και μία γυναίκα ένα μέρος ανδρισμού το ΑΝΙΜΟΥΣ.

Το ΑΝΙΜΑ και το ΑΝΙΜΟΥΣ τα επεξεργάστηκε πολύ βαθιά ο ΚΑΡΛ ΓΙΟΥΝΓΚ (Βλέπε Ψυχολογική Αστρολογία). Ο Γιουνγκ στηρίχθηκε στους μύθους και στα αρχέτυπα. Η σχέση συνειδητού-ασυνείδητου όπου και δίνεται όλη η πάλη της ολοκλήρωσης του ανθρώπου.

Το βαθύτερο κομμάτι όλων μας είναι αμφιγενές, αρσενικό και θηλυκό.
[...]
Η ομοφυλοφιλία είναι ένα θέμα ταμπού και για τους αστρολόγους που σημαίνει και έλλειψη τριβής και γνώσης. Ένα ωροσκόπιο ομοφυλόφιλου έχει τελείως διαφορετικές ποιότητες και ανάγκες από το ωροσκόπιο ενός ετερόφιλόφυλου. Οι πλανήτες έχουν τελείως άλλη λογική αποκωδικοποίησης αλλά και η συμβουλευτική προς τον ενδιαφερόμενο τελείως άλλη λογική.
[...]
...τα αστρολογικά στοιχεία που δείχνουν την καρμικοτητα μιας σχέσης μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι τελείως διαφορετικά. Άλλοι είναι οι πλανήτες που μας δείχνουν την έλξη μεταξύ των ενδιαφερομένων, την διάρκεια της σχέσης τους, τον αν θα μένει σε επίπεδο γνωριμίας η θα έχει συνεχεία, το εάν θα είναι πιστός ο ένας στον άλλο, τον ερωτισμό μεταξύ τους, την έκφρασή και τον τρόπο επικοινωνίας, την πορεία της σχέσης, το αν θα είναι «φανερή» ή «κρυφή» ή το πως θα αντιμετωπιστεί από τους άλλους. Το αν θα συμβιώσουν η συγκατοικήσουν και με τι όρους, το τι συναισθήματα τρέφει ο ένας για τον άλλον ή επίσης το πώς θα εξελίξει ο ένας τον άλλον.
...
Πέτρος Κατσαμάκης
(από το heliofoto.gr)

библиоptic είπε...

Ο Περικλής Καραμηνάς, συγγραφέας του βιβλίου που μας παρουσιάζει ο ReyCorazón, σε παλαιά συνέντευξή του στην "Οδό Πανός" (τχ.16, Ιαν. 1985), απαντά στις ερωτήσεις του περιοδικού τόσο για την Ιατρική Αστρολογία όσο και για ζητήματα που αφορούν αποκλειστικώς στην ομοφυλοφιλία και τους ομοφυλόφιλους (γονεϊκή ικανότητα, ψυχολογική κατάσταση, διαφορές μεταξύ ομοφυλοφίλων ανδρών και γυναικών κ.ά.). Σύμφωνα με τις μέχρι τότε διαμορφωμένες από σχετικές έρευνες απόψεις του, ομιλεί για τα αίτια που, πολλές φορές, δημιουργούν κακή ψυχολογία στους ομοφυλόφιλους (οικογενειακή και κοινωνική καταπίεση, κακή σχέση με την οικογένεια, ανασφαλείς και ευκαιριακές σχέσεις), για την βοήθεια που προσφέρει η ψυχανάλυση, και ειδικότερα η Ιατρική Αστρολογία-Ψυχανάλυση, στην απώθηση των εσωτερικών συγκρούσεων, τον αυτοσεβασμό, την εξομάλυνση των διαπροσωπικών σχέσεων, κ.λπ.

H συνέντευξη:

Ομοφυλοφιλία και Αστρολογία

Συναντήσαμε τον κύριο Περικλή Καραμηνά στο γραφείο του. Ζητήσαμε να έχουμε ορισμένες απαντήσεις σε βασικά ερωτήματά μας μέσα από την δική του έρευνα πάνω στην Ιατρική Αστρολογία καθώς και μία διευκρίνιση γι’ αυτή του την ειδίκευση.

Ο κύριος Καραμηνάς μάς είπε:

Η Ιατρική Αστρολογία είναι μία πολύ νέα επιστήμη, με πολύ λίγους ερευνητές ανά τον κόσμο. Απαραίτητη προϋπόθεση να είσαι γιατρός και κατόπιν γνώστης της Αστρολογίας, σαν γιατρός να διαλέγεις μία ιδιαίτερη ειδικότητα, όπως ψυχίατρος – ψυχαναλυτής – παραψυχολόγος. Ο τρόπος με τον οποίο ερευνώ, είναι καθαρά στατιστικός. Παίρνω διαφορετικές ομάδες ανθρώπων που έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα, φτιάχνω τα ωροσκόπιά τους και κατόπιν τα παραλληλίζω. Σαν αποτέλεσμα έρχεται ότι τα ωροσκόπια για την έλξη μεταξύ ομοφυλοφίλων διαφέρουν εντελώς από εκείνα μιας γυναίκας που ενδιαφέρεται για έναν άνδρα και αντιστρόφως.

Τα στοιχεία που χρειάζομαι για την κατάστρωση του ωροσκοπίου είναι ημερομηνία γεννήσεως, ώρα και τόπος. Τοποθετώ τους πλανήτες μέσα στο ζωδιακό κύκλο, μετά από μια ιδιαίτερη εργασία, χωρίζω το ζωδιακό κύκλο σε δώδεκα μέρη που ονομάζονται σπίτια ή τομείς. Ο κάθε τομέας μιλά για κάποιο γεγονός της ζωής μας, π.χ. ο πρώτος τομέας για την προσωπικότητά μας, ο πέμπτος τομέας για τα φλερτ και το συναίσθημα, ο όγδοος τομέας για την libido μας, το σεξ, ο δωδέκατος τομέας για τα (κρυφά) μυστικά μας, κ.λπ.

Τώρα αφού έχω τελειώσει αυτή την εργασία παραλληλίζω κάθε όμοιο ωροσκόπιο και κατόπιν κάθε ανόμοι για να ‘χω τα αναφερόμενα αποτελέσματα.

- Γιατί κατά τη γνώμη σας ένα άτομο γεννιέται ομοφυλόφιλο;

Από την πλευρά της αστρολογίας πιστεύεται ότι όλοι έχουμε μια μοίρα. Από την ώρα της γέννησης θα ακολουθήσουμε αυτή τη μοίρα μας που στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί να γράφει να γίνει ομοφυλόφιλος.

- Πιστεύετε ότι όλοι οι άνθρωποι μπορεί να γεννηθούν με πολλές σεξουαλικές τάσεις;

Αν είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος έρχεται κατ’ επανάληψη, όπως αναφέρει η παραψυχολογία, τότε είναι πολύ πιθανό σε κάποια ζωή πάνω στη γη να έχουν τον προορισμό να ζήσουν σαν ομοφυλόφιλοι.
../..

библиоptic είπε...

../..

- Από ιατρικής πλευράς ποια είναι η γνώμη σας για την ομοφυλοφιλία;

H ομοφυλοφιλία κάποτε, θεωρείτο σαν ασθένεια ψυχολογικής ή παθολογικής μορφής που ο χρόνος προσπάθησε να την τοποθετήσει πάνω σε προσωπικές, οικογενειακές, διαπροσωπικές καταπιέσεις, ακόμη σε διάφορες φοβίες που δέχθηκε το άτομο όταν άρχιζε την σεξουαλική του ζωή. Από ιατρικής πλευράς, λέγεται ότι υπάρχει στον καθένα μας ένας συνδυασμός από αρσενικές και θηλυκές ορμόνες και ότι οι γυναικείοι αδένες παράγουν περισσότερα οιστρογόνα, ενώ οι ανδρικοί αδένες περισσότερη τεστοστερόνη. Έτσι πιστεύεται ότι εάν υπερισχύσουν τα οιστρογόνα, ο άνθρωπος είναι σεξουαλικά πιο παθητικός, κι όταν υπερισχύσει η τεστοστερόνη πιο ενεργητικός. Αυτό όμως δεν έχει παρά μόνο μια υποθετική θέση, λόγω του ότι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό παρουσίασε αυτήν την αδενική-ορμονική διαταραχή σε ομοφυλόφιλους, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καθόλου. Οι ορμόνες αυτές είναι εκείνες που τείνουν στο να τροποποιήσουν τα βασικά ορμονικά χαρακτηριστικά του άνδρα και της γυναίκας, πράγμα που, όντως, γίνεται κατανοητό, βάσει και των ορμονολογικών εξετάσεων αλλά για ένα μικρό ποσοστό 2-4%.

Η ιατρική δεν κατάφερε και πολλά πράγματα μέχρι σήμερα πάνω στην ομοφυλοφιλία και αυτό διότι τα άπειρα ερωτηματικά δεν μπόρεσαν να καλυφθούν ικανοποιητικά. Στηρίζεται, όμως, στο ότι η ψυχική διαταραχή, φοβία, καταπίεση, κακή κοινωνική ή οικογενειακή σχέση, δημιουργούν ένα μεγάλο αριθμό, 70%, στροφής προς την ομοφυλοφιλία, τίποτε, όμως, από όλα αυτά δεν στηρίζουν με βεβαιότητα την ιατρική θεραπεία, αντιθέτως η ψυχολογία και η ψυχανάλυση, αποπροβληματίζουν τον ομοφυλόφιλο και του δίνουν να καταλάβει πρώτα τον σεβασμό και μετά την ελευθερία των σχέσεων.

Ακόμα και οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι δεν γνωρίζουν την βασική αιτία που προκάλεσε αυτήν την στροφή στην σεξουαλική τους ζωή. Ένα μεγάλο, όμως, ποσοστό (50%) πιστεύει ότι οφείλεται πρώτα στις πρώτες εμπειρίες με το ίδιο φύλο και δεύτερο μια ιδιαίτερη αγάπη για ένα ίδιο φύλο, πιθανόν από θαυμασμό ή για κάτι σαν αυτό.

Από αστρολογική άποψη έχω να πω τα εξής: Μετά από μία τεράστια έρευνα πάνω σ’ αυτό το τόσο καυτό θέμα της εποχής μας, πιστεύω ότι από ιατρικής πλευράς μπορούν να βοηθηθούν περισσότερο τα άτομα με ορμονικές διαταραχές, ενώ το υπόλοιπο, και μεγαλύτερο, ποσοστό ακολουθεί μια φυσιολογική πορεία μέσα στην κοινωνία, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την αρχαιότητα, και ιδίως στην αρχαιότητα, μέχρι και σήμερα η ομοφυλοφιλία υπήρξε χωρίς άλλο μια συνεχής αγωνία μέσα στο κατεστημένο.

Τα αίτια των σχέσεων στην οικογένεια – φοβίες, καταπιέσεις -, είναι καταστάσεις που έχουνε όλοι οι άνθρωποι. Στην ομοφυλόφιλη ζωή, η ευαισθησία είναι πιο έντονη, γι αυτό και τα άτομα ακολουθούν συνήθως επαγγέλματα κατά κάποιο τρόπο ελεύθερα – μουσικοί, καλλιτέχνες, ζωγράφοι, σχεδιαστές, ή διάφορα άλλα, διότι υπάρχει εκ φύσεως η ανάγκη της ελευθερίας. Έτσι, όταν ένας ομοφυλόφιλος (άνδρας ή γυναίκα) υποστεί μια καταπίεση, από κει και μετά αρχίζει να του δημιουργείται φοβία, άγχος ή αποφυγή διαφόρων σχέσεων.

Από το σύνολο της έρευνας, σε 6.000 άτομα, διαπιστώσαμε ότι οι ομοφυλόφιλοι αναπτύσσουν μια νέα ομάδα πάνω στη γη, ας σημειωθεί ότι αποτελούν το 30% του πλανήτη μας. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, θα πρέπει να δούμε ότι τα πάντα είναι ομάδες ατόμων, όπως οι παντρεμένοι, οι ανύπαντροι, οι μοναχικοί, οι ομοφυλόφιλοι, οι ορφανοί, οι άρρωστοι από κάποια ασθένεια, οι χήρες, οι χήροι, οι τυφλοί κ.λπ. Επομένως δεν μπορούμε να δεχόμαστε όλους τους άλλους και να απορρίπτουμε τους ομοφυλόφιλους κατά τη στιγμή μάλιστα που αποτελούν το 30% της γήινης κοινωνίας.
../..

библиоptic είπε...

../..

- Από ψυχαναλυτικής πλευράς τι νομίζετε;

Αν θεωρήσω αλήθεια αυτό που ομολογούν οι πελάτες μου, ότι δέχθηκαν μία ξαφνική εμπειρία σε κάποια ηλικία τους, τότε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Στη συνέχεια η οικογενειακή καταπίεση (φόβος μην το ανακαλύψουν), το κοινωνικό κατεστημένο, τα ταμπού, αρχίζουν να κάνουν εσωστρεφές το άτομο στην αναζήτηση του σεξ, με αποτέλεσμα κάθε ανάγκη για σεξ να κρύβεται, και ιδιαίτερα μια ενστικτώδικη ορμή (libido) βοηθούν στο να αναζητά την σεξουαλική απόλαυση από άτομα του ίδιου φύλου, γιατί αυτή είναι και η πραγματική τους εμπειρία.

Κατά τον Φρόιντ, αυτή η σεξουαλική αναζήτηση υπάρχει στο ασυνείδητο που είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο μέρος της προσωπικότητας, και σε πολλά άτομα επιδρά έντονα πάνω στη σεξουαλική τους ζωή.

Αντιθέτως, ο Άλφρεντ Άντλερ πιστεύει ότι η επιθυμία για δύναμη ή για κυριαρχία είναι ο μοναδικός και σημαντικότερος παράγοντας στη ζωή του ανθρώπου. Από τα συμπλέγματα κατωτερότητος - κάτι που υπάρχει έντονο υποσυνείδητα στον ομοφυλόφιλο, λόγω απώθησης από την οικογένεια ή την κοινωνία – πηγάζει η ανάγκη να νιώσει ανώτερος με αποτέλεσμα να αναλαμβάνει την ελευθερία του ή την γενική αυτοκυριαρχία.

Η άποψη του Καρλ Γιουνγκ είναι ότι η ατμόσφαιρά που δημιουργούν οι γονείς στο παιδί το κατευθύνει προς την ωριμότητα. Όταν η ίδια η οικογένεια δεν του δίνει τη δυνατότητα σωστά, τότε είναι επόμενο από κάποια αρνητική εμπειρία να κρυφτεί και να ακολουθήσει λάθος πορεία.

Αλλά οι παραπάνω απόψεις γίνονται αποδεκτές διότι άτομα από όλες τις προαναφερόμενες απόψεις στράφηκαν προς την ομοφυλοφιλία. Η διαφορά είναι ότι η ατμόσφαιρα μέσα στην οποία μεγάλωσαν βοήθησε στο να δουν με διαφορετικό μάτι το ομοφυλόφιλο αίσθημα το οποίο υπήρχε στο ασυνείδητο (libido) και εκφράστηκε την κατάλληλη στιγμή κάτω από την κατάλληλη γνωριμία – ήρεμη ή βίαια.

- Έχουν την δυνατότητα αυτά τα άτομα να αποφύγουν την ομοφυλόφιλη ζωή;

Όχι, διότι και οι εμπειρίες είναι γεμάτες από σχέσεις με άλλα άτομα και γιατί έμαθαν να λειτουργούν πάνω σ’ αυτό όπως ένας άνδρας μαθαίνει να πηγαίνει στην γυναίκα, διότι και αυτός αν στραφεί προς τον άνδρα γίνεται ομοφυλόφιλος. Έτσι και οι ομοφυλόφιλοι στρέφονται προς την ενεργό δύναμη του ενστίκτου τους που δημιουργείται από την ώρα της γέννησής του.

- Πιστεύετε ότι μπορούν να παντρευτούν και να δημιουργήσουν ένα ευτυχισμένο σπιτικό;

Είναι αρκετά δύσκολο να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο που θα τους δίνει το ελεύθερο να έχουν παράλληλα κάποια εμπειρία, εκτός αν αυτό δεχτεί αυτή τη σχέση είτε λόγω κοινών ενδιαφερόντων είτε γιατί πιστεύει ότι το σεξ είναι δευτερεύων παράγοντας σε μία σχέση.

- Τι πρέπει να γίνει για να βοηθηθεί το ομοφυλόφιλο άτομο;

Κατ’ αρχάς να γίνει δεκτό από την οικογένειά του, την κοινωνία και μετά από τον ίδιο τον εαυτό του. Να αναλάβει την προσωπικότητά του ως ένα φυσιολογικό άτομο με διαφορετικά σεξουαλικά ενδιαφέροντα, αλλά που δεν θα το τονίζει δημιουργώντας μία άλλη παρουσία (τάσις θηλυκού).

- Τι άτομα είναι ψυχολογικά;

Έχουν έντονη ευαισθησία, ίσως αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω του ότι δεν μπορούν να νιώσουν μία μόνιμη και ασφαλή σχέση. Αυτή η ευαισθησία λόγω εμπειριών γίνεται σκληρότητα, καταπίεση και απομόνωση, με αποτέλεσμα η απελπισία και η απομάκρυνση από την κοινωνία και την οικογένεια να δημιουργεί μια εντελώς τρίτη προσωπικότητα.

- Θα μπορούσε το ομοφυλόφιλο άτομο να μεγαλώσει τα παιδιά του όπως κάθε άλλος;

Βεβαίως, διότι το ένστικτο υπάρχει, ίσως και με καλύτερο τρόπο, διότι γνωρίζει την αφορμή από την παιδική-εφηβική ηλικία, μ’ αποτέλεσμα να αναζητήσει πιο σωστή διαπαιδαγώγηση για το παιδί.
../..

библиоptic είπε...

../..

- Σε τι μπορεί να βοηθήσει η ψυχανάλυση, στην περίπτωση των σεξουαλικών προβλημάτων;

Δίνει τη δυνατότητα, μέσα στην πρόοδο της ψυχανάλυσης, να εκφράσει σκέψεις και προβληματισμούς, που δεν μπορεί να αναφέρει σε δεύτερα άτομα, ενώ παράλληλα παίρνει συμβουλές από τον ψυχαναλυτή που θα βοηθήσουν στην απώθηση των εσωτερικών συγκρούσεων και την πιο σωστή εξωτερίκευση των συναισθημάτων, διότι, όλα τα άτομα με σεξουαλικά προβλήματα έχουν μια ευάλωτη ευαισθησία που μη βρίσκοντας ανταπόκριση, αρχίζει να δημιουργεί τάσεις απόρριψης ή απομόνωσης με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ένα στρεσαρισμένο χαρακτήρα. Στην περίπτωση της Ιατρικής Αστρολογίας – Ψυχανάλυσης, η βοήθεια μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί το άτομα μπορεί να γνωρίσει κάθε μία δύσκολη χρονική περίοδο, έτσι ώστε στο επόμενο διάστημα των δυσκολιών να μπορέσει να είναι έτοιμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ παράλληλα, μέσα από μαθηματική ακρίβεια, μαθαίνει τα χρονικά διαστήματα (γεγονότα) που υπήρξαν αιτία των σεξουαλικών θετικών ή αρνητικών φάσεων.

- Υπάρχει διαφορά μεταξύ μίας λεσβίας και ενός ομοφυλόφιλου;

Όσον αφορά στην προτίμηση του φύλου όχι, αλλά όσο για τον τρόπο λειτουργίας μέσα στην κοινωνία, οικογένεια, είναι πιο αποδεκτός ο ομοφυλόφιλος, εκτός ακραίων περιπτώσεων, όπως έντοντα θηλυπρεπής. Ίσως γιατί αυτός δεν ξεφεύγει από τη φύση του, φορά παντελόνια, ο ανδρισμός βρίσκεται πιο φυσικός. Σε αντίθεση με την λεσβία που, άθελά της, παρουσιάζει τέτοια στοιχεία – βαρύ βάδισμα, παντελόνι, έντονα χαρακτηριστικά, μεγάλη μαχητικότητα, κ.ά.

- Γνωρίζεται άλλους Ιατρούς Αστρολόγους;

Βεβαίως. Βασικά όσοι εργάζονται σαν ερευνητές της Ιατρικής Αστρολογίας είναι άσχετοι με τους καθαρά αστρολόγους. Αυτοί οι ερευνητές έχουν γνώσεις μέσα από διάφορες επιστήμες, όπως Μεταφυσική, Παραψυχολογία. Είναι γνώστες της Αστρολογίας και είναι απόφοιτοι της Ιατρικής. Μπορεί, βέβαια, να είναι και ειδικευμένοι, όπως γυναικολόγος, ψυχίατρος κ.λπ. Σας αναφέρω ορισμένους: Garrison, Michel Gaqelin, Lucia Alberti, Serena Folia, D. Rydhyarjonas.

- Και μία τελευταία ερώτηση: Ποια ζώδια τείνουν με μεγαλύτερη ευκολία προς τον λεσβιασμό και την ομοφυλοφιλία, και ποιοι πλανήτες;

To σύνολο του ωροσκοπίου θα μας δείξει την σεξουαλική τάση προς την ομοφυλοφιλία και όχι μόνο το ζώδιο. Το ζώδιο συμβάλλει, οι πλανήτες επικυρώνουν και ο τομέας επισφραγίζει τον τρόπο έκφρασης, δράσης, ανάγκης.
.-