Σάββατο, Αυγούστου 27, 2005

No 148

Image Hosted by ImageShack.usEgon Schiele (Αυστρία)
.
Moυ μπήκε η περιέργεια να ανακαλύψω τι συνέβαινε, να σπάσω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αντίστασή της. Δεν ήμουν ποτέ ικανή να κερδίζω τον έρωτα ανθρώπων που μου αντιστέκονταν. Ήθελα πάντα να το θέλουν κι εκείνοι, να παραδίνονται μόνοι τους.
Όταν ήμασταν με τον Χανς στην κρεβατοκάμαρά μου τη νύχτα, προσέχαμε να μην κάνουμε θόρυβο για να μη μας ακούσει. Δε μου άρεσε να την πληγώνω, από την άλλη όμως δε χώνευα καθόλου τις καταπιεστικές σκηνές και την καταστρεπτική ζήλεια της.
- Τι θέλεις Λινά; Tι θέλεις;
- Θέλω να μην έχεις εραστές. Το μισώ να σε βλέπω με άντρες.
- Γιατί μισείς τους άντρες τόσο πολύ;
- Έχουν κάτι που εγώ δεν έχω. Θα ήθελα να είχα πέος για να σου κάνω έρωτα.
- Υπάρχει κι άλλος τρόπος για να κάνουν έρωτα δυο γυναίκες.

.
Αναΐς Νιν : Τα ερωτικά (Εξάντας)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήρθε στο σπίτι μου για να περάσουμε μερικές μέρες μαζί. Είχε ένα μαύρο δαντελένιο νυχτικό σαν το δικό μου. Είπε ότι το είχε αγοράσει παλιά για κάποιον εραστή της, αλλά είδα την τιμή ακόμα κολλημένη πάνω στου. Ήταν σττρουμπουλή. Το στήθος της ξεχείλιζε από το άνοιγμα της μπλούζας της. Την κοίταξα μαγεμένη. Άφηνε μισάνοιχτο το άγριο στόμα της. Τα σγουρά μαλλιά της σχημάτιζαν φωτοστέφανο στο κεφάλι της. Είχε κινήσεις ακατάστατες και απότομες. Ήταν σα να είχε μπει μια λέαινα στο δωμάτιο.

(Λινά - Από τα "Ερωτικά")

Ανώνυμος είπε...

Aπό το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Καμιά γυναίκα συγγραφέας μέχρι σήμερα δεν εξερεύνησε και δεν ύμνησε τη σεξουαλικότητα και τον αισθησιασμό τόσο άμεσα, τόσο αυθόρμητα.

Με ρίζες στην ευρωπαϊκή παράδοση τεσσάρων χιλιάδων χρόνων ερωτικής λογοτεχνίας - από τη Σαπφώ και τον Λουκιανό μέχρι τον Σαντ και τον Ντ.Χ.Λόρενς - η Αναΐς Νιν ανύψωσε την πενιχρή αμερικανική παράδοση του είδους, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια γυναικεία διάλεκτο συμβόλων (αλλά και ρεαλισμού) για τον έρωτα και τον ερωτισμό.

Τα ερωτικά περιλαμβάνουν δύο κορυφαία έργα της Νιν, το "Τρίγωνο της Αφροδίτης" και τα "Μικρά Πουλιά" γραμμένα και τα δύο το 1940.