Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2008

No 538

Image Hosted by ImageShack.usRoger Hardy (Καναδάς)

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί μια κυρία Μαρία Παπαγιαννίδου-Σεν Πιέρ, η οποία από την ανεκδιήγητη ιστοσελίδα της απευθύνει την εξής πρόσκληση:
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνδρες ετεροφυλόφιλοι οροθετικοί (εκτός από χρήστες ενδοφλεβίως ενέσεων). Αν γνωρίζετε κάποιον ή είστε εσείς ο ίδιος επικοινωνήστε μαζί μου ανώνυμα. Αυτός ο κατασκευασμένος μύθος πρέπει κάποτε να σπάσει».
Η θεωρία της συγγραφέως, εκτός αυτού, περιλαμβάνει την άποψη ότι εκατομμύρια άνθρωποι δηλητηριάζονται με άχρηστες τοξικές ουσίες (εννοεί τα αντιρετροϊκά φάρμακα που διαθέτουν όσες αρχές Υγείας ανά τον κόσμο κατέχουν), καθόσον το hiv-aids δεν οφείλεται στον ιό hiv.
Αν θυμάμαι καλά, πριν από μερικά χρόνια και ένα ανδρικό περιοδικό είχε διατυπώσει μια ανάλογη παπάρα, χωρίς βέβαια κανείς υπεύθυνος να το μαζέψει.
Το αποτέλεσμα αυτής της λάσπης σε ένα τόσο τραγικό θέμα είναι βέβαια η διακοπή της αντιρετροϊκής αγωγής από τους οροθετικούς, ο εφησυχασμός τους «γενικού πληθυσμού» και η επιστροφή στο ρατσισμό της αντιομοφυλοφιλικής υστερίας, με επακόλουθο την ανέφελη διασπορά του ιού.

Γρηγόρης Βαλλιανάτος: Ακατάλληλο (Καστανιώτης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσίαση του βιβλίου είναι απο το perizitito.gr:

Το βιβλίο αυτό είναι ένα ημερολόγιο καταστρώματος. Είναι η συνεργασία μου με τη free press δεκαπενθήμερη εφημερίδα Athens voice, όπου η στήλη μου έχει το ίδιο όνομα: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.
Πρόκειται για μια καταγραφή της πραγματικότητας των παραλειπόμενων Ελλήνων. Των παραλειπόμενων θεμάτων.
Των παραλειπόμενων συναισθημάτων.
Στη στήλη μου θέλησα να αποτυπώσω αυτά που δε γράφονται.
Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και πάμπολλα άλλα θέματα που δε σχολιάζονται. Γι' αυτά γράφουν άλλοι.
Ο κοινός τίτλος για τη στήλη και το βιβλίο δόθηκε για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Παρόλο που πιστεύω πως ακατάλληλοι είναι μόνο άνθρωποι, και όχι θέματα, είναι μια πρώτη επιλογή αναγνωστών: ένα χαμόγελο στους κατάλληλους. - Γ. Β.
~~~~~~~~~~~~

Από την Ελευθεροτυπία της 27ης Ιουνίου 2008
(BΙΒΛΙΟΘΗΚΗ)

Σεξ ομόφυλο


Παρουσιάζουν ο ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΚΑΣ και ο ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

Η χώρα μας, σύμφωνα με επίσημη δήλωση του αρμόδιου υπουργού, είναι ανέτοιμη να δεχτεί γάμους ομόφυλων ζευγαριών, αλλά πολύ έτοιμη να εκλάβει ως φυσικό επακόλουθο σχεδόν τις δολοφονίες ομοφυλόφιλων. [….] … το βιβλίο του Γρηγόρη Βαλιανάτου αποτελείται αποκλειστικά από δικά του, μικρά και δημοσιευμένα στο 15θήμερο φύλλο «Athens Voice» κείμενα επικαιρότητας. Ο συγγραφέας (με σπουδές σε Πολιτικές Επιστήμες σε Αθήνα, Παρίσι, Βοστόνη και Λονδίνο) δεν κρύβει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, αλλά δεν περιορίζεται θεματολογικά στις τακτικές του (ώς τον Φεβρουάριο 2008) συνεργασίες στο έντυπο. Οι απόψεις του για όσα γράφει διατυπώνονται καθαρά, γλαφυρά και πυκνά.