Τετάρτη, Ιανουαρίου 02, 2013

No 817

Τα περισσότερα ιστολόγια με γκέι θεματολογία είναι γραμμένα στα ελληνικά, όμως δεν λείπουν και ιστολόγια που είναι δίγλωσσα, με την αγγλική και την ισπανική να αποτελούν τις κυριότερες γλώσσες παράλληλης έκφρασης—υπάρχει, μάλιστα, και ένα ιστολόγιο γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο.
[…]
Όσον αφορά τα θέματα των γκέι ιστολόγων, είναι τόσα πολλά και οι τρόποι που τα πραγματεύονται τόσο ποικίλοι, που είναι αδύνατον να παρουσιαστούν στη ολότητά τους σε ένα τόσο σύντομο κείμενο. Δεδομένου ότι αρκετά ιστολόγια είναι πολιτικοποιημένα, καταπιάνονται με θέματα της «γκέι επικαιρότητας», όπως ο γκέι και λεσβιακός γάμος στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, η σημασία της ορατότητας των γκέι στον δημόσιο χώρο (…) και θέματα, όπως:
1) Η ζωή στον στρατό, είτε γραμμένη σε χρόνο ενεστώτα, από γκέι στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους, ενώ παράλληλα γράφουν στο ιστολόγιό τους, είτε από ιστολόγους που έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους και αφηγούνται παλαιότερες εμπειρίες τους.
2) Η ζωή μέσα σε μια σχέση, και μαζί με αυτό το θέμα της μονογαμικότητας και της πολυγαμικότητας.
3) Ο πόνος μετά από το τέλος μιας μακροχρόνιας σχέσης.
4) Η ζωή των γκέι παιδιών και έφηβων στο σχολείο.
5) Η νυχτερινή διασκέδαση (κυρίως αν πρόκειται για άτομα που δηλώνουν ότι ζουν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη), και κατά πόσο οι χώροι διασκέδασης στους οποίους συχνάζουν οι γκέι τους ικανοποιούν ή όχι.
6) Σχόλια πάνω σε θεατρικά έργα, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που είδαν, ή σε βιβλία και κόμιξ που διάβασαν τελευταία.

7) Οι σχέσεις με την οικογένεια και τους συγγενείς.
8) Η αναζήτηση ερωτικού συντρόφου εντός και εκτός του διαδικτύου.
9) Η περιγραφή, λιγότερο ή περισσότερο λεπτομερής, της γκέι ερωτικής συνάντησης κ.ά.

Κωστής Σπηλιώτης-Γιώργος Χαλάτσης: Αναπαραστάσεις για το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό στις ταυτότητες των ελληνικών ΛOATK/LGBTQ ιστολογίων (blogs) στο 
 Άννα Αποστολλέλη, Αλεξάνδρα Χαλκιά (επιμ.): Σώμα, φύλο, σεξουαλικότητα (Πλέθρον)

Δεν υπάρχουν σχόλια: