Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2005

No 92

Image Hosted by ImageShack.usTom of Finland (Φινλανδία)
.
.
«Μένεις μόνος σου;»
«Ναι. Αποκάτω μένει η μάνα μου. Δεν έχει πρόβλημα όμως» βιάστηκε να προσθέσει ο Αριστοτέλης. «Ξέρει για μένα».
«Επιτέλους! Κάποιος που δεν κρύβεται» σκέφθηκε ,με ανακούφιση και χαρά ο Λουκής.
«Και τι λέει;» έπιναν καφέ στη βεράντα του Λουκή, με κατεβασμένες τις τέντες, γυμνοί, με τα πόδια τους να παίζουν μεταξύ τους τα δικά τους παιχνίδια.
«Τίποτα δεν λέει. Στην αρχή μόνο, όταν της πρωτόπα, ή μάλλον η ίδια ρώτησε αν μ' αρέσουν οι άντρες-»
«Σε ρώτησε εκείνη;» τον διέκοψε έκπληκτος ο Λουκής. Κανένας γονιός, απ' όλους τους φίλους του τους γκέι και τις λεσβίες, δεν προσέγγιζε ποτέ το θέμα της σεξουαλικότητας τους παιδιού του με δική του πρωτοβουλία. Ήταν λες κι ολόκληρες οικογένειες ζούσαν γύρω από ένα ναρκοπέδιο.
«Ναι» γέλασε ο Αριστοτέλης. «Η μάνα μου είναι πολύ ντόμπρος άνθρωπος. Ό,τι έχει να πει, το λέει έξω από τα δόντια».

Λύο Καλοβυρνάς : Αστάρτη. Οικογενειακή γεωγραφία (Μεταίχμιο)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

5.σεξουαλικότητα

Το φίδι της σεξουαλικότητας έρπει γύρω από όλους τους θαλάμους του εγκεφάλου. Που σημαίνει, για όσους δεν αντιλαμβάνονται μεμιάς τον συμβολισμό, ότι το σεξ είναι παντού. Το έχουμε συνεχώς στο μυαλό σας, αν και συνήθως είναι το πιο άβολο μέρος για σεξ (με εξαίρεση τα μικρά αυτοκίνητα).

"Τhe more I think about sex, the better it gets", άδει η Kate στο Symphony in Blue. To σεξ, που τόσο καταπολεμούν και προσπαθούν να ποδηγετήσουν οι περισσότερες θρησκείες, είναι από τους μεγαλύτερους απελευθερωτές στην οικουμένη. Πολλές από τις απορίες που έχει η Αστάρτη για τις παραξενιές των μεγάλων, τις απότομες εμφανίσεις ή εξαφανίσεις τους, την αλλόκοτη συμπεριφορά και τις συμπάθειες ή αντιπάθειές τους θα της απαντηθούν μόλις οι φερομόνες αρχίσουν να της γαργαλούν τη μύτη.

Προς το παρόν πάντως συναναστρέφεται με τους μεγάλους στο ύψος του καβάλου τους, αγνοώντας ότι αυτό το κάτι εκεί χτίζει παλάτια, αλλά και καταπλακώνει ζωές.

Ανώνυμος είπε...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

H νήσος Αστάρτη βρέχεται από πελάγη ανεμελιάς και τη θάλασσα της παιδικής σκανταλιάς, ενώ στα βόρεια συνορεύει με αυτά που έχουν ξεχάσει οι ενήλικοι. Η οικογενειακή γεωγραφία σκιαγραφεί την ιστορία και τις περιπέτειες της Αστάρτης, καθώς και τις αφύσικες καταστροφές που απειλούν το εύθραυστο οικοσύστημά της.
~~~~~~~~~~~~

Από το Βήμα (Βιβλία)
14/12/2003

Ενα μυθιστόρημα που έχει, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον από γραφιστικής άποψης. Σειρές γραμμάτων που βαθμηδόν μικραίνουν ώσπου δεν μπορείς να διαβάσεις, κουίζ που παραπέμπουν σε περιοδικά, φωνητική γραφή για απόδοση της σπαστής προφοράς και πολλά ακόμη. Μέσα από μια αφήγηση που καταργεί κάθε κανόνα της γραμμικής εξιστόρησης ο Λύο Καλοβυρνάς μιλάει για την παιδοφιλία με αφετηρία την απαγωγή ενός επτάχρονου κοριτσιού, της Αστάρτης.

Ανώνυμος είπε...

To βιογραφικό του συγγραφέα είναι από την καθημερινή εφημερίδα της Δράμας ΗΧΩ

Ο Λύο Καλοβυρνάς είναι μεταφραστής, συγγραφέας και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Έχει μεταφέρει πάνω από 25 βιβλία από τα αγγλικά και τα δανέζικα. Άλλα έργα του είναι το «Πλαθολόγιο λέξεων» (Οξύ 2000, 2η έκδοση 2003) και τα μυθιστορήματα «Πέφτω» (Οξύ 2001) και «Αστάρτη, Οικογενειακή Γεωγραφία) (Μεταίχμιο 2003).
Ως ακτιβιστής συμμετέχει ενεργά σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το hiv/aids και τα υπόλοιπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ενώ παράλληλα είναι διευθυντής του περιοδικού «10%) (www.10percent.gr), το οποίο ευαισθητοποιεί μεταξύ άλλων για τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και για το δικαίωμα στη διαφορά. Γεννήθηκε το 1970.

Ανώνυμος είπε...

Τον Μάρτιο του 2004, λίγο μετά την κυκλοφορία της "Αστάρτης", ο Μιχάλης Παπαγεωργίου έγραφε στο περιοδικό Image της Πάτρας: Το βιβλίο του Λύο Καλοβυρνά είναι ό,τι πιο έξυπνο και συγκινητικά αστείο, κυκλοφόρησε στην εκδοτική πιάτσα τους τελευταίους μήνες.
~~~~~~~~~~~~

Από τις εκδόσεις Περίπλους, κυκλοφόρησε πρόσφατα το καινούργιο του βιβλίο «Το θεϊκό συνταγολόγιο» - και από το 2004 κυκλοφορεί ο «Θρυμματισμένος πλανήτης», ένα βιβλίο της σειράς «Συναντήσεις» των εκδόσεων "Μίνωας", όπου ο Λύο Καλοβυρνάς μαζί με άλλους εννέα Έλληνες συγγραφείς (Γιάννη Ξανθούλη, Νένη Ευθυμιάδη, Πέτρο Τατσόπουλο και άλλους) γράφει τις απόψεις του γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας.

(οι "Συναντήσεις" είναι μία σειρά που «συσπειρώνει, γύρω από ένα θέμα, δέκα ανθρώπους της γραφής»)

Ανώνυμος είπε...

Mία διόρθωση στο πρώτο σχόλιο:

[το σεξ είναι παντού. Το έχουμε συνεχώς στο μυαλό σας]

Αντί «στο μυαλό Σας», διαβάστε παρακαλώ «στο μυαλό Μας»

{όπως φαίνεται, το χέρι μου δεν υπάκουσε στο κείμενο, αλλά στο φύλο μου. Συγχωρείστε με... το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε χειρ θηλυκή :-) }