Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2005

Νο 23

Image Hosted by ImageShack.us
David Moeller (ΗΠΑ)
.
.
Έκαναν τον ωραιότερο έρωτα της ζωής τους. Ο Καρίμ πονούσε και παρακαλούσε για έλεος ή λίγη κρέμα. Ο Άκης το αρνιόταν επίμονα και γινόταν βίαιος. Σχεδόν απάνθρωπος.
Ένα άγριο παιχνίδι εξουσίας είχε αρχίσει. Η καρδιά του Καρίμ ήταν στο σκλαβοπάζαρο με δυο υποψήφιους αγοραστές : τον Ντανιέλ και τον Άκη. Ο Ντανιέλ δεν είχε φύγει. Αυτό το ήξερε ο δικηγόρος. Είχε κάνει ότι φεύγει όπως κάνει ένας πελάτης που σέβεται τον εαυτό του για να ρίξει την τιμή.
Τα σπαθιά είχαν βγει από τη θήκη. Η μονομαχία είχε αρχίσει. Και σ' αυτήν θα έβγαιναν και οι τρεις νικημένοι. Και οι αντεραστές. Και η πόρνη της ερήμου.

Κωνσταντίνος Αγνώστου : Η φωνή του μανδραγόρα (Οδυσσέας)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Mαρακές. Ζαμαά ελ Φνα. Η πλατεία με τους γητευτές φιδιών. Μεσάνυχτα. Ο Έλληνας δικηγόρος Άκης συναντάει τον κομμωτή Καρίμ. Περνούν την πρώτη νύχτα σε ένα ακριβό ξενοδοχείο. Τη μεθεπόμενη ο Άκης φεύγει. Θα ξαναγυρίσει όμως πολλές φορές. Περνά μία βδομάδα με τον Άραβα εραστή του σε μία βίλα που διευθύνει ένας αλκοολικός Γάλλος. Σε αυτόν τον παράδεισο των φαντασιώσεων ανθίζει ένα παράξενο τροπικό φυτό, ο έρωτάς τους. Κι ο μανδραγόρας, το φυτό που μόλις το ξεριζώνουν κραυγάζει κι όποιος ακούσει το ουρλιαχτό του τρελαίνεται, γίνεται το σύμβολο μιας απελπισμένης προσπάθειας να κρατηθούν μέσα σε ένα βόρβορο από φυλετικό μίσος και βρόμικες συναλλαγές. Σε λίγο εξορίζονται από τον παράδεισο. Και θ' αρχίσει η περιήγηση του Μαρόκου σε κλειστοφοβικά δωμάτια ξενοδοχείων με το φόβο των αστυνομικών. Το μπαχτσίς σε ημερήσια διάταξη. Ο κίνδυνος τους ενώνει τόσο που αρχίζουν ν' ασφυκτιούν και γρήγορα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.»

~~~~~~~~~~~~
Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ κυκλοφόρησε το 1998.