Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2007

No 468

Image Hosted by ImageShack.usGonzalo Bénard (Ισπανία)
.
Σ’ αυτό το ναό των ομοφυλόφιλων με είχε σύρει η Γερτρούδη. Μια από τις φίλες της την είχε συμβουλέψει να ποντάρει σ’ αυτή τη διφορούμενη κατάσταση για να μεγιστοποιήσει τις ευκαιρίες της. Τα μέρη αυτά στην πραγματικότητα ήταν γεμάτα από κορίτσια που είχαν έρθει για να διασκεδάσουν χωρίς να νοιάζονται ποιον θα διπλαρώσουν. Εκεί αισθάνονταν απόλυτα ήρεμες, δε διακινδύνευαν τίποτα, και υπήρχαν στιγμές που ήταν χρήσιμο να υψώνει κανείς λευκή σημαία.
Ήταν όμορφα τα κορίτσια για τους πούστηδες. Κι επειδή ήταν όμορφα, οι πούστηδες τα λάτρευαν, τελικά όλοι έβρισκαν εκεί αυτό που ζητούσαν
(…)γύρισα να κοιτάξω τον Ζιλιέν. Και τότε δεν κατάλαβα καλά. Είδα το Ζιλιέν να γυρίζει το κεφάλι την ίδια στιγμή προς το μέρος μου. Χαμογελάσαμε ο ένας στον άλλο και εντελώς αυθόρμητα ενώσαμε τα χείλη μας. Και συνεχίσαμε να τα κρατάμε ενωμένα και ν΄ανταλλάσσουμε βαθιά φιλιά, μέχρι που αισθάνθηκα να πνίγομαι.
(…) Δεν μπορούσα να συνέλθω απ’ αυτή τη συνάντηση που θα ταίριαζε γάντι στα όνειρά μου. Μόνο που το πράγμα στράβωσε, και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Pascale Clark: Όλος ο κόσμος ερωτεύεται (Λιβάνης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H παρουσίαση του βιβλίου από το GRAFICA (http://65.109.197.230/eshop/home.php):

«Εγώ τρεφόμουν με διάχυτα όνειρα. Οι ιστορίες που σκάρωνα στα μέτρα μου δεν αρκούσαν. Στις ονειροπολήσεις μου ο ουρανός αγκαλιαζόταν - υπέροχο. Σκηνοθετούσα με τη φαντασία μου συναντήσεις άπειρης μεγαλοπρέπειας, πλημμυρισμένες από συναισθήματα απόλυτα και τραγικά. Καθόλου παράξενο λοιπόν που η πραγματικότητα με βρήκε απροετοίμαστη».

Στα τριάντα της χρόνια η Κλάρα δεν έχει γνωρίσει ακόμα τον έρωτα, ούτε με την καρδιά ούτε με το κορμί της. Δεν έχει αφεθεί να δοκιμάσει και να ρισκάρει. Αυτοσαρκάζεται και αγωνιά.
Η Γερτρούδη, φίλη της Κλάρας, εύπιστη, κυκλοθυμική και καλόκαρδη, ερωτεύεται τον ομοφυλόφιλο Τιμπό και περιμένει το παιδί του.
Η Μοντ είναι η ωραία της παρέας. Απόμακρη και συναισθηματικά απούσα από κάθε της σχέση, θεωρεί τους άντρες αντιπάλους της και τον έρωτα μέσο αυτοεπιβεβαίωσης.
Οι σχέσεις μεταξύ τους, οι γνωριμίες και η πορεία τους συνθέτουν μια αληθινή και μοντέρνα ιστορία, πανέξυπνη και συγκινητική.
~~~~~~~~~~~~

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2001 σε μετάφραση Ρένας Λέκκου-Δάντου