Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2007

No 405

Image Hosted by ImageShack.usEmma Klingbeil

Δες τι λένε οι νόμοι! Μπορείς να κάνεις έρωτα μόνο αν είσαι παντρεμένη και πρέπει να παντρευτείς ένα ετερόφυλο άτομο, του ίδιου χρώματος και θρησκείας, σε μια ηλικία περίπου σαν τη δική σου, της σωστής κοινωνικής και οικονομικής θέσης, ακόμη και στο σωστό ύψος – για όνομα του Θεού! – αλλιώς όλοι ξεσηκώνονται, σε αποκληρώνουν και απειλούν να μην παρευρεθούν στο γάμο ή πετούν κακόβουλες σπόντες πίσω απ’ την πλάτη σου. Ή, ακόμα χειρότερα, αν ξεπεράσεις τα όρια του χρώματος ή του γένους. Και όταν πια παντρευτείς, πρέπει να κάνεις μόνο μερικά πράγματα όταν κάνεις έρωτα’ όλα τ’ άλλα έχουν βρώμικες ονομασίες. Εξάλλου, αυτό καθαυτό το σεξ, είναι ακίνδυνο, ενώ η επιθετικότητα δεν είναι. Το σεξ ποτέ δεν πλήγωσε κανένα.

Μαίρυλυν Φρεντς: Ουρητήρια γυναικών (Πύλη)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Τα συναισθήματά μου για τους άνδρες είναι συνέπεια της εμπειρίας μου» γράφει στο βιβλίο της. «Έχω ελάχιστη συμπάθεια γι αυτούς. Σαν Εβραία που μόλις βγήκα από το Νταχάου, παρατηρώ τον όμορφο νεαρό ναζί στρατιώτη να πέφτει στο έδαφος σφαδάζοντας από μια σφαίρα που δέχτηκε στο στομάχι, τον κυττάζω για λίγο και συνεχίζω το δρόμο μου. Ούτε καν τους ώμους μου δεν κινώ ως ένδειξη αδιαφορίας. Απλώς δεν με ενδιαφέρει. Τι ήταν ως άνθρωπος, ποιοι οι πόθοι του, ποια η αισχύνη του, όλα αυτά δεν έχουν καμμία σημασία για μένα»

Η Marylin French, έχει κατηγορηθεί ως "παθολογική φεμινίστρια" και είναι γνωστή για τις ακραίες θέσεις της όπως «όλοι οι άνδρες είναι βιαστές και μόνον βιαστές». Παρ’ όλα αυτό ο Αλ Γκορ την επέλεξε ως σύμβουλο επί φεμινιστικών θεμάτων κατά την προεκλογική του εκστρατεία και η νουβέλα της "Ουρητήρια Γυναικών" βρήκε απήχηση σε πολλές γυναίκες που το βιβλίο αυτό συνέβαλε στην αφύπνισή τους, στη διαμόρφωση του ρόλου του φύλου τους με τον τρόπο που εννοούσαν οι ίδιες και στην διάλυση κάποιων παρεξηγήσεων που νόμιζαν ότι προέρχονται μόνον από δικό τους λάθος.

Το βιβλίο με τον πρωτότυπο τίτλο "The Woman’s Room" κυκλοφόρησε το 1977 και καταγράφει την πορεία μιας γυναίκας στις ΗΠΑ, στην καταπιεστική δεκαετία του 50. Το 1980 μεταφέρθηκε στην τηλεόραση με την Λη Ρέμικ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για τα βραβεία ΕΜΜΥ.

Κ.σ.Μ.

(Πηγές: bbc.co.uk, sarahcarey.ie, mensnewsdaily.com, amazon.com, allmovie.com κ.ά.