Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2005

No 230

Image Hosted by ImageShack.usGeorge Dudley
.
Το φθινόπωρο του 1982, ένας καινούργιος άντρας - νέος, σέξι, ζωντανός - μπήκε στη ζωή του Ροκ. Ο Μάρκ Κρίστιαν Μακ Γκίνις ήταν ψηλός ένα κι ογδόντα, ξανθός, γαλανομάτης, μυστακοφόρος και καλοφτιαγμένος - η τέλεια ενσάρκωση του αθλητή σέρφερ από τη Νότια Καρολίνα. Είχε ένα ακαταμάχητο χαμόγελο και ήταν εύστροφος και δηκτικός. Φορούσε καλοξεβαμμένα τζηνς, σπορ παπούτσια, πουκάμισα με ανοιχτό γιακά, και λευκα παπούτσια του τένις - ο τέλειος παίδαρος.(...)
Σύμφωνα πάντα με τον Κρίστιαν, αυτός και ο Χάτσον έκαναν για πρώτη φορά έρωτα την άνοιξη του 1983, κάπου έξι μήνες μετά το πρώτο τους ραντεβού στο διαμέρισμα του. «Είχαμε βγει να φάμε στο Μέλανα Δρυμό (ένα γερμανικό εστιατόριο που άρεσε στον Ροκ) και μετά δεν ήθελε να γυρίσει σπίτι του», θυμάται ο Κρίστιαν. «Θα μείνω εδώ, στο Βάλευ. Δε θέλω να γυρίσω σπίτι. Θα βρω ένα δωμάτιο γι’ απόψε. Μου ζήτησε να μείνω μαζί του. Είπα ναι. Πήγαμε σε ένα μοτέλ». Έκαναν έρωτα εκείνη τη νύχτα. Ο Ροκ είχε έναν εκνευρισμό, κατά τα λεγόμενα του Κριστιάν.(…)
Ο Ροκ δεν ανησυχούσε όταν έβγαινε δημοσίως με τον Κριστιάν. «Έλεγε ότι δεν τον ενδιέφερε τι έλεγε και τι δεν έλεγε ο κόσμος. ''Δεν πρόκειται να βγω και να το κοινοποιήσω ότι είμαι ομοφυλόφιλος'' έλεγε. ''Αν το ξέρουν, το ξέρουν. Αν δεν το ξέρουν, δεν το ξέρουν. Ποιος τους γαμεί!'' Έτσι κι αλλιώς, τις περισσότερες φορές πήγαιναν σε μπαρ και ρεστοράν για ομοφυλόφιλους.

Τζέρι Οπενχάιμερ – Τζακ Βίτεκ: Ροκ Χάτσον. Η ζωή του (Αστάρτη)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[Ο Μάρκ Κρίστιαν Μακ Γκίνις ήταν ψηλός ένα κι ογδόντα, ξανθός, γαλανομάτης, μυστακοφόρος και καλοφτιαγμένος...]

O Marc Christian, ήταν ο τελευταίος εραστής του Ροκ Χάτσον, και με τις μαρτυρίες του συνέβαλε στην συγκέντρωση περισσότερων πληροφοριών που αφορούσαν στην ζωή του ηθοποιού.

Το βιβλίο «Idol, Rock Hudson» του Jack Vitek, καθηγητή δημοσιογραφίας,και του Jerry Oppenheimer, τολμηρού και εμπορικού βιογράφου, έγινε αφορμή για έντονες διαμάχες, λόγω σοκαριστικών αποκαλύψεων που είχαν να κάνουν με αναφορές ότι ενώ γνώριζε ότι έπασχε από ΑIDS, το κρατούσε μυστικό από τους εραστές του και έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις, όπως και με άλλες λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής που σκίασαν την μεταθανάτια φήμη του Ροκ Χάτσον.

Πηγές: blacktable.com, wikipedia.

Ανώνυμος είπε...

Eίκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν, τον Οκτώβρη που μας πέρασε, από τον θάνατο του διεθνούς και δημοφιλούς σταρ Ροκ Χάντσον, που υπήρξε το πρώτο «διάσημο» θύμα του ΑΙDS, αλλά και ο πρώτος σταρ που παραδέχθηκε δημόσια ότι πάσχει από την ανίατη ασθένεια.

Ο Αμερικανός ηθοποιός που στην δεκαετία του 50 και του 60 είχε κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ ως γοητευτικός ετεροφυλόφιλος εραστής, συζούσε κρυφά με τους κατά καιρούς εραστές του, ενώ οι image makers του Χόλλυγουντ, “απειργάζοντο” δεσμούς και ειδύλλια – μέχρι και πλασματικό γάμο με την γραμματέα του πράκτορα Χένρυ Γουίλσον, Φίλις Γκέιτς. Ο “στενός” κύκλος των παρασκηνίων του Χόλλυγουντ γνώριζε την ομοσεξουαλικότητά του και τους δεσμούς του με άλλους άνδρες, αλλά αυτό παρέμενε μυστικό από το πλατύ κοινό.

Αγαπημένος των γυναικών, ο ρομαντικός και ευγενής κινηματογραφικός ήρως που τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα, γεννήθηκε το 1925 στο Ιλινόις, υπηρέτησε ως μηχανικός αεροσκαφών στο Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εργάσθηκε ως ταχυδρομικός υπάλληλος και οδηγός, μέχρι που τον «ανακάλυψε» ο Γουίλσον και ξεκίνησε την καριέρα του στο Χόλιγουντ.

Πηγές: guardian.co.uk, detnews.com, imdb.com

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία του Ροκ Χάντσον δεν είναι η μοναδική στο σταρ σύστεμ. Πολλοί καλλιτέχνες – κυρίως ηθοποιοί, γιατί η “έξοδος από την ντουλάπα” δεν επηρεάζει ή, τουλάχιστον, δεν επηρεάζει στον ίδιο βαθμό, άλλες κατηγορίες - αναγκάζονται να ζουν διπλή ζωή, προκειμένου να μην χάσουν τους θαυμαστές τους που έχουν σχηματίσει μια συγκεκριμένη εικόνα γι αυτούς. Μια ακόμα «παρενέργεια» της ομοφοβίας αλλά και της έλλειψης παιδείας που χαρακτηρίζει το πλατύ κοινό που, στην συντριπτική πλειοψηφία του, συνδέει τους ρόλους με την προσωπική ζωή των στάρ. Έτσι πολλοί από αυτούς, όντες ομοφυλόφιλοι, αναγκάζονται (καταδικάζονται) να διαμορφώσουν ετεροφυλοφιλικό προφίλ, αφού όλοι ξέρουν ότι η δημόσια παραδοχή δεν είναι και η πιο σοφή κίνηση για να κάνεις καριέρα αναπαράγοντας στερεότυπα κλασικού ετεροφυλόφιλου εραστή.